edytuj
logotypy KPO, RP, UE
„Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa” - projekt współfinansowany ze środków UE w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności, Komponent A „Odporność i konkurencyjność gospodarki”, Inwestycja A.3.1.1. „Wsparcie rozwoju nowoczesnego kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się przez całe życie”.

 

Działania edukacyjno-szkoleniowe

Działania wspierająco-integrująceOd finger food do petits fours

Kawa jest cieKAWA

Barman - sztuka mieszania

Branżowe Szkolenia BCU

 

 

Działania integrująco-wspierające

Działania wspierająco-integrująceKonkurs "Stół Pięknie Nakryty"

Konkurs kulinarny "Zboża najwyższej jakości - Powrót do zbóż pradawnych"

Wizyta w BZSZ w Ustrzykach Dolnych

Eko gala

Spotkania ze szkołami

 

 Panele dyskusyjne

Panel dyskusyjny

Panel dyskusyjny pt. „Roboty w gastronomii – przyszłość czy zagrożenie?”,

Panel dyskusyjny z cyklu „BCU – nowa rzeczywistość w trójkącie wiedzy”

Panel dyskusyjny pt. „Sztuczna inteligencja w gastronomii – pomoc czy zagrożenie?”

 

 

 

Materiały dotyczące innowacji technologicznych, społecznych, organizacyjnych dotyczące zawodów gastronomicznych i kelnerskich

Transformacja cyfrowa

Innowacje organizacyjne w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa

Innowacje marketingowe w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa

Innowacje społeczne w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa

Innowacje technologiczne w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa

 

 

Materiały edukacyjne dotyczące transformacji cyfrowej

Transformacja cyfrowa

Kompetencje cyfrowe w dziedzienie gastronomii i kelnerstwa - AI (sztuczna inteligencja)

Kompetencje cyfrowe w dziedzienie gastronomii i kelnerstwa - obsługa programu Excel na przykładzie Food Cost

Kompetencje cyfrowe w dziedzienie gastronomii i kelnerstwa - kod QR menu

Kompetencje cyfrowe w dziedzienie gastronomii i kelnerstwa - robot-kelner

 

 

 Materiały edukacyjne dotyczące transformacji zielonej

 Działania wspierająco-integrująceKompetencje zielone w dziedzienie gastronomii i kelnerstwa - energia cieplna

Kompetencje zielone w dziedzienie gastronomii i kelnerstwa - energia elektryczna

Kompetencje zielone w dziedzienie gastronomii i kelnerstwa - gospodarka wodna

Kompetencje zielone w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa - wykorzystanie surowców i produktów lokalnych

 

 

 

 Materiały dotyczące promocji zawodów i kształcenia

 Działania wspierająco-integrująceKucharz

Kelner

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Technik usług kelnerskich

 Pracownik pomocniczy gastronomii

 

 

edytuj
Dlaczego warto do nas dołączyć?
Innowacyjne nauczanie: W BCU łączymy teorię z praktyką w nowoczesnych laboratoriach, zapewniając edukację zgodną z aktualnymi trendami rynkowymi.

Wszechstronny rozwój: Skupiamy się na rozwijaniu umiejętności technicznych i miękkich, przygotowując absolwentów do efektywnej pracy w branży.

Profesjonalne kontakty: Współpracujemy z branżowymi liderami, oferując studentom możliwość budowania sieci kontaktów i zdobywania cennego doświadczenia.
edytuj
Smakuj przyszłość
z BCU!
Dołącz do nas i rozwijaj swoje umiejętności
w dynamicznym świecie gastronomii z najlepszymi ekspertami branży.