ROZPOCZĘCIE II ETAPU REKRUTACJI W BRANŻOWYM CENTRUM UMIEJĘTNOŚCI
Informujemy, iż w dniu 23 września 2024r. rozpoczyna się Etap II rekrutacji na szkolenia zawodowe, kursy i szkolenia branżowe realizowane w ramach Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa.
Rekrutacja prowadzona będzie w terminie od 23 września 2024 do 27 września 2024r. (do godziny 15:00).
Wszelkie informacje dotyczące składania dokumentów rekrutacyjnych znajdują się w Regulaminie rekrutacji i uczestnictwa w szkoleniach zawodowych, kursach i szkoleniach branżowych w ramach Niepublicznego Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie.
W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu 517 710 564 lub e-mail:
ZAPRASZAMY DO SKŁADANIA DOKUMENTÓW REKRUTACYJNYCH.
Zgłoszenie na szkolenie możliwe jest poprzez formularz.
Szczegółowy zakres tematyczny szkoleń:
- Szkolenia 15 godzinne dla uczniów kończące się Branżowym Certyfikatem Umiejętności
- Szkolenia branżowe 15 godzinne dla nauczycieli kształcenia zawodowego kończące się Zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia branżowego
- Szkolenia 30 godzinne dla osób dorosłych (z wyłączeniem nauczycieli kształcenia zawodowego) kończące się Branżowym Certyfikatem Umiejętności
HARMONOGRAM REKRUTACJI
na szkolenia zawodowe, kursy i szkolenia branżowe realizowane w ramach
Niepublicznego Branżowego Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie
ETAP II | |||
Składanie formularzy rekrutacyjnych* | Weryfikacja przez Komisję Rekrutacyjną formularzy rekrutacyjnych o przyjęcie na szkolenie | Ogłoszenie wyników rekrutacji | Realizacja szkoleń |
23.09.2024 - 27.09.2024 | 03.10.2024 - 04.10.2024 | 07.10.2024 | 09.10.2024 - 31.01.2025 |
MAKSYMALNA ILOŚĆ ZAKWALIFIKOWANIA FORMULARZY REKRUTACYJNYCH DLA POSZCZEGÓLNEJ GRUPY DOCELOWEJ | ||
1. | osoba dorosła (z wyłączeniem nauczycieli kształcenia zawodowego) tj. student, doktorant, nauczyciel akademicki, instruktor praktycznej nauki zawodu oraz inne osoby dorosłe związane odpowiednio z dziedziną gastronomii i kelnerstwa. | 140 |
2. | osoba młoda w wieku 14-24 lat tj. posiadająca aktualny status ucznia realizującego kształcenie zawodowe w zawodzie kelner, kucharz pracownik pomocniczy gastronomii, technik usług kelnerskich, technik żywienia i usług gastronomicznych odpowiadającym dziedzinie gastronomii i kelnerstwa. | 20 |
3. | osoba będąca nauczycielem kształcenia zawodowego tj. aktualnie kształcąca w zawodach odpowiednio dla dziedziny gastronomii i kelnerstwa. | 10 |
* W przypadku niezrekrutowania założonej liczby uczestników/-czek przeprowadzona zostanie rekrutacja uzupełniająca i wówczas będzie przebiegała do momentu zrekrutowania pełnej liczby osób zaplanowanej dla danego etapu rekrutacji. Termin rekrutacji uzupełniającej zostanie opublikowany na stronie internetowej BCU w zakładce Szkolenia.
DOKUMENTY REKRUTACYJNE
Regulamin rekrutacji:
Formularz rekrutacyjny:
Załącznik nr 1 do formularza rekrutacyjnego - Deklaracja uczestnictwa w szkoleniu zawodowym, kursie lub szkoleniu branżowym:
Załącznik nr 2 do formularza rekrutacyjnego - Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych:
Załącznik nr 3 do formularza rekrutacyjnego - Zaświadczenie o zatrudnieniu na stanowisku w zawodzie odpowiednio dla dziedziny gastronomii i kelnerstwa:
Załącznik nr 4 do formularza rekrutacyjnego - Zaświadczenie o aktualnie realizowanym kształceniu w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa:
Załącznik nr 5 do formularza rekrutacyjnego - Skierowanie na szkolenie branżowe:
Regulamin zwrotu kosztów dojazdu i/lub noclegu:
Załącznik nr 1 - Wniosek o zwrot kosztu dojazdu
Załącznik nr 2 - Wniosek o zwrot kosztu noclegu