Przejdź do menu Przejdź do treści Przejdź do kontaktu
  • A
  • A+
  • A++
facebook linked in flaga polski  flaga polski
  • Strona Główna
  • Aktualności
  • O BCU
    • Ogólne informacje
    • Co nas wyróżnia?
    • Kogo szkolimy?
    • Obszary działalności
    • Rada BCU
    • Opinie i recenzje
    • Artykuły
    • Konkurs
    • Baza wiedzy BCU
    • Turniej kulinarny
    • Turniej kelnerski
  • Szkolenia
    • Rodzaje szkoleń
    • Harmonogram szkoleń
    • Rekrutacja
    • Relacje z przeprowadzonych szkoleń
  • Zgłoszenie na szkolenie
  • Kontakt
  • Strona Główna
  • Aktualności
  • O BCU
    • Ogólne informacje
    • Co nas wyróżnia?
    • Kogo szkolimy?
    • Obszary działalności
    • Rada BCU
    • Opinie i recenzje
    • Artykuły
    • Konkurs
    • Baza wiedzy BCU
    • Turniej kulinarny
    • Turniej kelnerski
  • Szkolenia
    • Rodzaje szkoleń
    • Harmonogram szkoleń
    • Rekrutacja
    • Relacje z przeprowadzonych szkoleń
  • Zgłoszenie na szkolenie
  • Kontakt
Strona główna
  1. Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie
  2. Szkolenia
  3. Rekrutacja
  4. Podstrony

Podstrony

Slide
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 12.05.2025 r. – 14.05.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 28.04.2025 r. – 29.04.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy i koktajli z wykorzystaniem nowoczesnych technik

Termin szkolenia: 14.04.2025 r. – 16.04.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 07.04.2025 r. – 09.04.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 02.04.2025 r. – 03.04.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 28.03.2025 r. – 30.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu
o najnowsze trendy


Termin szkolenia: 24.03.2025 r. – 26.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla dorosłych pn.
Zaawansowane obsługiwanie gości restauracji.

Termin szkolenia: 10.03.2025 r. – 12.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 10.03.2025 r. – 11.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy i koktajli z wykorzystaniem nowoczesnych technik

Termin szkolenia: 05.03.2025 r. – 07.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 28.02.2025 r. – 02.03.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu
o najnowsze trendy


Termin szkolenia: 24.02.2025 r. – 26.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej
z wykorzystaniem nowoczesnych trendów


Termin szkolenia: 20.02.2025 r. – 21.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla dorosłych pn.
Zaawansowane obsługiwanie gości restauracji.

Termin szkolenia: 17.02.2025 r. – 19.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 17.02.2025 r. – 19.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy i koktajli z wykorzystaniem nowoczesnych technik

Termin szkolenia: 10.02.2025 r. – 12.02.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 28.01.2025 r. – 30.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy

Termin szkolenia: 23.01.2025 r. – 25.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 20.01.2025 r. – 22.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn.
Przygotowywanie deserów restauracyjnych

Termin szkolenia: 16.01.2025 r. – 17.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy z wykorzystaniem technik art-cafe

Termin szkolenia: 13.01.2025 r. – 15.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 13.01.2025 r. – 15.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 07.01.2025 r. – 08.01.2025 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie kawy z wykorzystaniem technik art-cafe

Termin szkolenia: 09.12.2024 r. – 11.12.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn.
Przygotowywanie deserów restauracyjnych

Termin szkolenia: 07.12.2024 r. – 08.12.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 02.12.2024 r. – 04.12.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinne dla nauczycieli kształcenia zawodowego pn.
Dobieranie i serwowanie wina

Termin szkolenia: 29.11.2024 r. – 30.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy

Termin szkolenia: 25.11.2024 r. – 27.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej

Termin szkolenia: 21.11.2024 r. – 23.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Zaawansowane obsługiwanie gości restauracji

Termin szkolenia: 18.11.2024 r. – 20.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 15.11.2024 r. – 17.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn.
Tworzenie pasty – od klasycznych włoskich dań po nowoczesne wariacje w dniach

Termin szkolenia: 04.11.2024 r. –06.11.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Termin szkolenia: 28.10.2024 r. – 29.10.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn. Przygotowanie pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy.

Termin szkolenia: 22.10.2024 r. – 24.10.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn. Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej.

Termin szkolenia: 21.10.2024 r. – 23.10.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla osób dorosłych pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów.

Termin szkolenia: 15.10.2024 r. – 17.10.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 20.09.2024 r. – 21.09.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 18.09.2024 r. – 19.09.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla dorosłych pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 20.08.2024 r. – 22.08.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Zaawansowane obsługiwanie gości restauracji.

Termin szkolenia: 20.08.2024 r. – 21.08.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 30-godzinnego dla dorosłych pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours"

Termin szkolenia: 08.07.2024 r. – 10.07.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 03.07.2024 r. – 04.07.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli pn.
Przygotowywanie deserów restauracyjnych.

Termin szkolenia: 01.07.2024 r. – 02.07.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 40-godzinnego dla nauczycieli kształcenia zawodowego pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours"

Termin szkolenia: 24.06.2024 r. – 27.06.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn. "Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej".

Termin szkolenia: 19.06.2024 r. – 20.06.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours".

Termin szkolenia: 17.06.2024 r. – 18.06.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn. Przygotowania pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy

Termin szkolenia: 11.06.2024 r. – 12.06.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla nauczycieli kształcenia zawodowego pn. Tworzenie dań kuchni bankietowej od "finger food" do "petits fours"

Termin szkolenia: 22.05.2024 r. – 23.05.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej

Termin szkolenia: 21.05.2024 r. – 22.05.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej

Termin szkolenia: 15.05.2024 r. – 16.05.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn. "Przyrządzanie kawy z wykorzystaniem technik art-cafe"

Termin szkolenia: 15.05.2024 r. – 16.05.2024 r.
Szkolenia dla uczniów
Relacja ze szkolenia 15-godzinnego dla uczniów pn.
Przyrządzanie alkoholi i napojów mieszanych z wykorzystaniem miksologii molekularnej

Termin szkolenia: 25.04.2024 r. – 26.04.2024 r.
Wkrótce więcej informacji.

Branżowe Centrum Umiejętności stanowi placówkę kształcenia, szkolenia i egzaminowania o zasięgu ogólnokrajowym, ukierunkowaną branżowo w zakresie jednej z dziedzin zawodowych, integrujących szkoły prowadzące kształcenie zawodowe, placówki kształcenia ustawicznego, centra kształcenia zawodowego, uczelnie oraz podmioty, które prowadzą działalność w zakresie gastronomii i kelnerstwa.

Siedziba Branżowego Centrum Umiejętności (BCU) w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa zlokalizowana jest w Tarnowie, przy ul. Jana Kochanowskiego 32 (w budynku Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości). Organem prowadzącym BCU jest Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Tarnowie. Niniejsza inicjatywa realizowana jest we współpracy z partnerem branżowym - Stowarzyszeniem Polska Akademia Sztuki Kulinarnej oraz z partnerami dodatkowymi, tj. Podkarpacką Akademią Przedsiębiorczości Katarzyna Podraza oraz Podkarpacką Akademią Umiejętności Piotr Bassara.

W ramach przedmiotowego projektu utworzono nową, niepubliczną placówkę kształcenia, szkolenia i egzaminowania o zasięgu ogólnokrajowym - Branżowe Centrum Umiejętności (BCU) w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa (kelner, technik usług kelnerskich, kucharz, pracownik pomocniczy gastronomii, technik żywienia i usług gastronomicznych), która realizuje działania w następujących obszarach:

Obszar I: działalność edukacyjno-szkoleniowa

Działalność BCU umożliwia uzyskiwanie, uzupełnienie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych lub zmianę kwalifikacji zawodowych następującym grupom odbiorców:

  • Osobom dorosłym (z wyłączeniem nauczycieli kształcenia zawodowego), które będą miały możliwość skorzystania z dwóch form kształcenia, tj.: co najmniej 30 godzinnych szkoleń zawodowych, kończących się branżowym certyfikatem umiejętności oraz 120 godzinnych kursów zakończonych wydanym certyfikatem kwalifikacji z zakresu edukacji pozaformalnej (sektorowej),

  • Osobom młodym: uczniom i studentom, którzy będą mogli skorzystać z co najmniej 15 godzinnych branżowych szkoleń zawodowych z zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia branżowego,

  • Nauczycielom kształcenia zawodowego, którym zaoferowane zostaną co najmniej 15 godzinne szkolenia branżowe, kończące się wydaniem zaświadczenia o ukończeniu szkolenia branżowego.

W szkoleniach i kursach stacjonarnych, realizowanych w Branżowym Centrum Umiejętności udział weźmie co najmniej 540 osób (w tym 378 kobiet i 162 mężczyzn). Dodatkowo w trybie zdalnym,
z wykorzystaniem platformy zdalnego uczenia się, zostaną zrealizowane szkolenia i kursy dla co najmniej 100 osób. W programie każdego ze szkoleń i kursów uwzględnione zostaną zagadnienia dotyczące cyfrowej oraz zielonej transformacji.

Z inicjatywy BCU, do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji włączona zostanie jedna nowa kwalifikacja z zakresu edukacji pozaformalnej (sektorowa), odpowiadająca na potrzeby dziedziny gastronomia i kelnerstwo. Dla nowej kwalifikacji, Stowarzyszenie „Polska Akademia Sztuki Kulinarnej” pełnić będzie funkcję instytucji certyfikującej.

Branżowe Centrum Umiejętności prowadzić będzie również ośrodek egzaminacyjny w zakresie egzaminów zawodowych lub innych egzaminów właściwych dla dziedziny gastronomia i kelnerstwo.

Obszar II: działalność wspierająca współpracę szkół, placówek i uczelni z pracodawcami

Branżowe Centrum Umiejętności realizuje działania integrujące szkoły prowadzące kształcenie zawodowe, placówki kształcenia ustawicznego, centra kształcenia zawodowego, uczelnie oraz sektor biznesu w ramach tzw. trójkąta wiedzy: szkoła – uczelnia – pracodawcy.

Ponadto pozyskuje informacje od pracodawców dotyczące zapotrzebowania rynku pracy na umiejętności, kwalifikacje i zawody w dziedzinie gastronomia i kelnerstwo.

Powołana zostanie Rada Branżowego Centrum Umiejętności, w skład której wejdą przedstawiciele powiatowej rady rynku pracy, wojewódzkiej rady rynku pracy, partnerzy społeczni, władze regionalne i lokalne oraz pracodawcy, w tym z sektora małych i średnich przedsiębiorstw, reprezentujący sektor gastronomii.

Obszar III: działalność innowacyjno - rozwojowa

W Branżowym Centrum Umiejętności realizowane są działania mające na celu zwiększanie transferu wiedzy, nowych technologii, wyników badań i analiz do edukacji. Upowszechniane są rozwiązania z zakresu cyfrowej i zielonej transformacji oraz nowatorskie rozwiązania w kształceniu zawodowym, mające zastosowanie w dziedzinie gastronomia i kelnerstwo. Realizowana będzie współpraca z instytutami i ośrodkami badawczymi.

Obszar IV: działalność doradczo-promocyjna

Działalność Branżowego Centrum Umiejętności w niniejszym obszarze dotyczy w szczególności promocji zawodów i kształcenia w dziedzinie gastronomia i kelnerstwo (m.in. poprzez realizację konkursów branżowych i turniejów dla uczniów), wspierania szkół i placówek systemu oświaty oraz uczelni w realizacji doradztwa zawodowego, upowszechniania zmian wdrażanych w kształceniu zawodowym od 2019 r., a także wspierania osób z niepełnosprawnościami w wejściu na rynek pracy.

Branżowe Centrum umiejętności realizować będzie koncepcję centrów doskonałości zawodowej CoVEs (and. Centres of Vacational Excellence) oraz założenia Zintegrowanej Strategii Umiejętności 2030, w oparciu o najlepsze doświadczenia i praktyki, uwzględniające zmieniające się modele funkcjonowania społecznego i kształcenia pozaformalnego w Polsce i na świecie.

Co nas wyróżnia

  • szkolenia – tematyka szkoleń i kursów zawodowych przygotowana na podstawie aktualnych potrzeb rynku pracy.

  • innowacje – upowszechnianie innowacji technologicznych, ekologicznych i cyfrowych w gastronomii i kelnerstwie.

  • nowa kwalifikacja – włączenie jednej nowej kwalifikacji z zakresu edukacji pozaformalnej do Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji odpowiadającej na potrzeby branży gastronomicznej.

  • kadra – kadra merytoryczna, która tworzą szefowie kuchni, praktycy branży gastronomicznej i kelnerskiej z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem zawodowym.

Kogo szkolimy

  • Uczniów i studentów w ramach co najmniej 15 godzinnych branżowych szkoleń zawodowych potwierdzonych zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia branżowego.

  • Nauczycieli kształcenia zawodowego w ramach co najmniej 15 godzinnych szkoleń branżowych, kończących się wydaniem zaświadczenia o ukończeniu szkolenia branżowego.

  • Osoby dorosłe (z wyłączeniem nauczycieli kształcenia zawodowego) w ramach 30 godzinnych szkoleń zawodowych, kończących się branżowym certyfikatem umiejętności oraz 120 godzinnych kursów zakończonych wydanym certyfikatem kwalifikacji z zakresu edukacji pozaformalnej (sektorowej).

Obszary działalności

  • Obszar I: działalność edukacyjno-szkoleniowa. W szkoleniach i kursach stacjonarnych weźmie udział co najmniej 540 osób (w tym 378 kobiet i 162 mężczyzn), w trybie zdalnym co najmniej 100 osób.

  • Obszar II: działania integrujące szkoły prowadzące kształcenie zawodowe, placówki kształcenia ustawicznego, centra kształcenia zawodowego, uczelnie oraz sektor biznesu w ramach tzw. Trójkąta wiedzy: szkoła-uczelnia-pracodawcy.

  • Obszar III: działalność innowacyjno-rozwojowa, transfer wiedzy, nowych technologii, rozwiązań z zakresu cyfrowej i zielonej transformacji, nowatorskich rozwiązań w kształceniu zawodowym. Współpraca z instytutami i ośrodkami badawczymi.

  • Obszar IV: działalność doradczo-promocyjna, w tym promocja i rozwój zawodów gastronomicznych i kelnerstwa, realizacja konkursów branżowych i turniejów dla uczniów, wspieranie szkół i uczelni w realizacji doradztwa zawodowego.

Rada BCU

Rada Branżowego Centrum Umiejętności, w skład której wejdą przedstawiciele powiatowej rady rynku pracy, wojewódzkiej rady rynku pracy, partnerzy społeczni, władze regionalne i lokalne oraz pracodawcy, w tym z sektora małych i średnich przedsiębiorstw, reprezentujący sektor gastronomii.

Kontakt

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności
w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie

ul. Jana Kochanowskiego 32, 33-100 Tarnów

14 621 57 69

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

logo facebook  logo linked in

 

 

Formularz kontaktowy

Wpisz poprawne imię i nazwisko.

Wpisz poprawny adres email.

Wpisz poprawny numer telefonu.

Invalid Input

Przepisz kod
Przepisz poprawnie kod

Zapisy

Zgłoszenie stanowi wyrażenie zainteresowania uczestnictwa w danym szkoleniu. Po otrzymaniu zgłoszenia skontaktujemy się z Państwem w celu ustalenia dalszych szczegółów procesu rekrutacji.

Harmonogram rekrutacji, regulamin oraz formularz rekrutacyjny wraz z niezbędnymi załącznikami, znajdują się w zakładce Rekrutacja.

 

Klauzula informacyjna RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1−2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119, s. 1) informuję, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Beskidzki Hurt Towarowy S.A. z siedzibą w Bielsku-Białej, ul. Wypoczynkowa 78, NIP: 547-10-59-538, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Bielsku-Białej, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000144861, zwana dalej „Administratorem”. Możesz skontaktować się z Administratorem pisząc na adres: Beskidzki Hurt Towarowy S.A. 43-300 Bielsko-Biała ul Wypoczynkowa 78 lub pod numerem 33 496 07 00

  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b, art. 6 ust. 1 lit. c oraz art. 6 ust. 1 lit. f ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. w celu prowadzenie negocjacji handlowych zmierzających do ewentualnego podpisania i następnie realizacji zawartej umowy lub umów; do celów archiwalnych dotyczących informacji o kontrahentach; a także dla ewentualnej windykacji i dochodzenia roszczeń przed Sądem.

  3. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych lub podmioty uczestniczące w realizacji umowy, tj. w szczególności: pracownicy, biuro rachunkowe, kancelaria prawna. Przekazywanie powyższym podmiotom danych osobowych dokonywane jest wyłącznie w celach określonych w pkt 2. Administrator przekazuje dane tylko w sytuacji, gdy jest to niezbędne do realizacji danego celu przetwarzania danych osobowych i tylko w zakresie niezbędnym do jego zrealizowania. W pozostałym zakresie dane nie będą nikomu przekazywane poza przypadkami, gdy obowiązek ich udostępnienia wynika z obowiązujących przepisów prawa.

  4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą przez czas trwania negocjacji handlowych zmierzających do podpisania umowy, a dalej przez czas wykonania umowy czy realizacji usługi, przez czas, w którym istnieje obowiązek przechowywania dokumentów księgowych, przez czas konieczny do skutecznego dochodzenie ewentualnych roszczeń lub uprawnień przez Sądem;

  5. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w zakresie związanym z realizacją powyższych celów.

  6. Administrator nie zamierza przekazywać Pani/Pana danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.

  7. Ma Pani/Pan prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do przenoszenia danych przy czym możliwość (zakres i sytuacje) skorzystania z wymienionych praw uzależniona jest od spełnienia przesłanek określonych w przepisach prawa oraz podstawy prawnej i celu przetwarzania Pana/Pani danych osobowych.

  8. W związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzasadnione jest, że dane osobowe przetwarzane są przez Administratora niezgodnie z przepisami ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

  9. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych, jak również żądanie ich usunięcia może skutkować w szczególności odmową przystąpienia do/kontynuacji negocjacji, zawarcia umowy, jej wykonania.

  10. Pana dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji oraz profilowaniu.

Strona 9 z 9

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
edytuj
logo BCU
Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii
i kelnerstwa w Tarnowie
Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości
ul. Jana Kochanowskiego 32, 33-100 Tarnów
517 710 564
tarnow@bcu-gastronomia.pl
Szkolenia
Harmonogram szkoleń
Zapisy
Relacje z przeprowadzonych szkoleń
Dodatkowe informacje
Deklaracja dostępności
Mapa strony
Polityka prywatności
Statut BCU
Copyright 2024 © Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie. Wszelkie prawa zastrzeżone. Realizacja: perfekcyjneStrony.pl