Slide
szkolenia
Przygotowywanie pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy

Zakres tematyczny:
1. omówienie i prezentacja różnych rodzajów mąk oraz wysokiej hydratacji ciasta,
2. przygotowanie ciasta do pizzy włoskiej,
3. techniki mieszania, wyrabiania ciasta, kulkowanie, pieczenia i serwowania pizzy,
4. przygotowanie składników i dodatków do pizzy z uwzględnieniem diety wegetariańskiej,
5. praca na innowacyjnym piecu do pizzy,
6. poszerzenie umiejętności ekologicznych i cyfrowych w przygotowaniu pizzy włoskiej w oparciu o najnowsze trendy.

szkolenia
Przygotowywanie deserów restauracyjnych

Zakres tematyczny:
1. wytwarzanie deserów restauracyjnych - przygotowanie procesu produkcji deserów, ubijania śmietanki 30-36% i łączenie jej z dodatkami, sporządzanie ganaszu z wykorzystaniem różnych gatunków czekolady, gotowanie syropu cukrowego do piórka i do nitki,
2. sporządzania bezy włoskiej, szwajcarskiej i suszenia wyrobów bezowych, zasady temperowania czekolady,
3. sporządzanie pralin z różnymi ganaszami,
4. sporządzanie podstawowego sorbetu oraz podstawowych lodów, sporządzanie mirror glaze,
5. wytwarzanie deserów z uwzględnieniem diety wegetariańskiej oraz nietolerancji pokarmowych,
6. dekorowanie deserów restauracyjnych,
7. łączenie deserów z napojami zimnymi bezalkoholowymi i mixed drink z alkoholem,
8. łączenie deserów z napojami gorącymi ( kawa, herbata, czekolada,
9. serwowanie deserów restauracyjnych,
10. poszerzenie umiejętności ekologicznych i cyfrowych w przygotowywaniu deserów restauracyjnych.

szkolenia
Tworzenie dań kuchni bankietowej z wykorzystaniem nowoczesnych trendów

Zakres tematyczny:
1. zapoznanie się z nowymi trendami w dekoracji dań i potraw kuchni bankietowej,
2. przygotowywanie przekąsek zimnych z drobiu, wieprzowiny, ryb, wołowiny, warzyw i owoców,
3. przygotowywanie dań gorących z drobiu, wieprzowiny, ryb, wołowiny, warzyw i owoców,
4. przygotowanie dań kuchni bankietowej z uwzględnieniem diety wegetariańskiej,
5. przygotowanie przekąsek zimnych pochodzenia roślinnego,
6. poszerzenie umiejętności ekologicznych i cyfrowych w tworzeniu dań kuchni bankietowej