BCU

12 marca 2024 r. mieliśmy zaszczyt zaprosić uczniów kształcących się na kierunkach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz, a także nauczycieli zawodów gastronomicznych do lokalu gastronomicznego naszego Partnera, Pana Piotra Bassary. Wizyta ta była wyjątkową okazją do zapoznania się z realiami funkcjonowania zakładu gastronomicznego. Pan Piotr Bassara, omówił kluczowe aspekty zarządzania restauracją, w tym rolę właściciela, managera, a także zadania kucharzy i kelnerów. Szczególną uwagę poświęcił wołowinie, prezentując zasady przygotowywania steków.

Spotkanie to było nie tylko pokazem umiejętności kulinarnych, ale również platformą do dzielenia się wiedzą o rzeczywistym świecie gastronomii. Pan Piotr, jako gospodarz i ekspert ds. rozwoju zawodów gastronomicznych w naszym projekcie, zachęcał uczniów do rozwoju zawodowego, doskonalenia talentów kulinarnych oraz zdobywania nowych umiejętności zawodowych w Branżowym Centrum Umiejętności w Tarnowie.

Uczestnicy mieli również możliwość poszerzenia swojej wiedzy i nabycia umiejętności praktycznych w zakresie kompetencji cyfrowych i zielonych, co jest niezmiernie ważne w kontekście współczesnych wyzwań branży gastronomicznej.